K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Monday, April 14, 2014

Fefeeling Princess Dress

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera,

Ini adalah post tayang (bukan eksyen noo) ahakss.... dress princess cut yg berjaya saya jahit untuk diri sendiri dan nak simpan baik2 tutorial camna nak buat.
Credit goes to CtShasha yg memang tak kedekut langsung share ilmu dengan org.

Saya guna cara simple hat ni...


Hat bawah ni ala gigi boya, tutorial by Kak Ngah founder Geng Jahit kat FB. Kalau ikut cara gigi boya, bahagian skirt akan jadi laaaagi kembang..







Jeng jeng jeng.. ini jubah fefeeling prinncess yg saya berjaya jahit... love it so much!!! Saya guna kain lycra 2m printed 2 meter plain...total dalam rm60.

 Abaikan spek mata besaq tu...I is maluuu... hahahhaha

Ni pulak tuk kakak ipaq tersayang... ilebiuuu kak Jan!

Layan jaa jahit dress ni... 8 keping kena cantum!!!!!

Asal kejadian jahit dress ni sebab saya frust dengan kesentengan dress nursing cun gilos yg saya beli kat fb... lawakan?

tu laaa..org kata ada hikmah atas apa pun kejadian... rasanyaa kalau dress tu labuh cun ja dengan saya, jangan haraplaa saya nak jahit sendiri..muahahahhahaha

Thank you sebab sudi baca,,ngeeee


4 comments:

kak Ngah said...

wah..... tahniah ye....... ingat juga kamu kat Geng Jahit..... thanks....

hannah hani said...

nice puan :)

Amni Arica Faizali said...

nk try buat tapi xpandai.. nk ngis ase.. hua..

Anonymous said...

rasanya gambar kene bagi kredit pd florabeadz. gambar pootongan prinse yg guna kertas tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...