K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Thursday, April 9, 2009

My DIY Nursing Cover




I do need nursing cover to help me breastfeeding Hadiff in public without any unease feeling.. ye lahh to cover our aurat kann.. searching through internet made me realised how expensive the thing is.. while the concept is so simple and easy to make.. So pa kata I make my own nursing cover.. but oh oo I do not have a sewing machine.. but never mind... my curtain tailor a.k.a kak zierah will definitely help me on this.. hmmm just like an apron saja maa...

For the start, I bought a cheap cloth from the cloth shop..so cheap that my husband asked whether it is comfortable for Hadiff.. It is light a thin..

dah siap...and test... weekend ni ada kenduri best friend my hubby kat klang.. so if required can utilise this nursing cover...

cost
cloth : RM5
upah jait: RM4
TOTAL COST :RM9...murahh tuuu...

signing off

8 comments:

IbuKauthar@Salwa said...

salam singgah rozy
saya nak order 1
buleh ka?
hehe
camna nak bayar?
tq :)

Rozy said...

kekekekekke..
xder maknernyer nak jual..
tuk guna sendirik jer wawa..
hehehehe

Yatie said...

perghhh ada seni blh la jahit sendiri ku ni seni taip menaip bab2 berceting blh ler.. ekekekek

LilMom said...

Salamualaikum puan,

Disebabkan nursing cover pun dah mahal..memang bijak puan buat sendiri.Tapi kalau nak senang dan murah..puan cuba sample blouse nursing muslimah kami.Boleh lihat di http://lilmomcollections.blogspot.com atau http://onemuslimah.blogspot.com.

Saya buat tu pun masa mula DIY jugak.Lama-lama menjual jugak..hehehe

Bukan nak puji barang sendiri..tapi selesa..anak pun tak rasa lemas.Aurat pun terjaga.Jemput tengok puan.Kami mencari dealer ni...harga sample rm38 sahaja

maryaaa said...

aa..murahnya upah..boleh tak intro sy kat kakak tu? hehe

yOkOyOpOyO said...

alahaii murah nyaaa.. kalau ku amek apron yg dah sedia ada tu di jadikan nursing cover, agak2 org kata ku gila tak nak memasak kat shopping complex? hahaha

Rozy said...

yoko.. okes gak tuh.. mu guna yg bunge-bunge orang xpasan ngat

nonnie78 said...

salam.
rozy, tak nak tolong jual ke???
tgh desperate gile nak carik ni nursing cover.
tak pun boleh bg tutorial, sy jahit sendiri... boleh lah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...