K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Monday, February 7, 2011

PuReE EpAl LaZaT

Ummi tak pernah lagi buat puri buah tuk Husna.
Masa Hadiff dulu, macam2 puri buat...
so ni first time buat untuk Husna and she  loves it!

Cara-caranya
1- Sebiji epal dibuang kulit dan teras.
2- Pastu potong kecil, masuk dalam periuk dan boil it with enough water.
3- Setengah jam ja..then blend hingga halus.
4. Sebiji epal boleh dimakan dua kali.


Satu bekas untuk dimakan dan the rest di bekukan


Campurkan dengan sedikit EBM hingga mendapat consistency yg diperlukan.

Panaskan di dalam air yg suam

Pastu ngap oleh Husna..dan dihabiskan bakinya oleh Ummi..
Yummy!!! Yummy!!!

4 comments:

MRS. K said...

huhhu.. suke husna dapat makan eh

Normaliza said...

husna macam nak terkam je puree tu..mesti sedap!

Rindu plak nak wat makanan baby..hehe

Afne said...

kompom sedap! dulu selalu gak buat utk haziq :)

Rozy said...

mrs k,

husna mmg suka makan.

normaliza,
best wat mknn baby..senang. :p

afne,
ha ah..sedappp..kita pun suka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...