K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Monday, July 20, 2009

RoMaNtIC GeT aWaY cOnTeSt

Salam,

Rini mai mood nak join contest yg diorganize oleh UmmiKhayra, Romantic Get Away. Ku nak propose satu tempat yg wonderful dan sangat menarik so that nanti UmmiKhayra leh selebret Hanimum entah kali ke-brapa dorang kat sini.

Jom kita ke Kota Kinabalu, Sabah Negeri di Bawah Bayu..

Tapi sebelum tu, UmmiKhayra kena usha-usha lu tiket BELON kat airasia naa... beli awal-awal leh dapat tiket muuuuuuraahhh.. Now everyone can fly!!

Bab accommodation, banyak sangat kat sana... kami dulu pun walk in saja... kalau UmmiKhayra xkesah...better cari backpackers jaa.. siap ada dapoq tuk masak lagik..lagi best..

Hari pertama landing...
Jenguklah ke Pasar Philippines... best tengok jualan hasil lautan depa..menarik kann.. mana leh dapat kat semenanjung nih.. makan lah sea food yg lazat dan murah..makan puas-puas naa..ku rindu nak makan rumpai laut yg kaler ijau tu (sila lihat di gambar bawah)... crunchy tau.. sedap..jangan lupa try.. wajib nih..

taim nak maghrib (sini cepat gelap woo..)... tengok sunset kat waterfront... sambil UmmiKhayra terkenangkan zaman berkenalan dengan Mr Asben... masyukk romantik wooo..


Esoknyaa (mesti Hari Ahad tau), pi la Pasar Tamu yg memang DEBOOMM tu... mesti teruja..dan make sure bawak duit sopin banyak2 naa... leh beli mutiara yg memang santekkk dan murah kat sini <-ya lahh dah tempat dia kann... Beli brooch..sebenier tuk mak dan mak mertua <--kena bodek sama... Petang tu... UmmiKhayra leh pi Museum Sabah.. kenali adat dan budaya orang Sabah Bahh...


Banyak lagi yg UmmiKhayra leh wat kat sini... leh Island Hopping kat Pulau Manukan... leh tengok Orang Utan kat Sepilok Santuary..haa yg ni Khayra mesti suka...comel sangatt..

Bila balik nanti belilah Lobster Sabah.. yerlahh kan nak makan Theodore Lobster mau cecah RM350 seekoq kann... taim nih laa nak cuba makann orang kaya kann...

Dulu masa Rozy and Mr Asben pi, kami pi panjat Gunung Kinabalu.. so kalau UmmiKhayra nak try pun leh gakk... senang ja panjat...

Pengalaman ke sana memang xleh dilupakan...sebab yalahh..kami pi pun taim hanimun kami... dan mencapai cita2 nak conquer Gunung tertinggi di Mesia and ke-3 tertinggi di Asia.. pastu kami teruih gantung beg sebab dah ada si kecik Mat Adip..pengalaman romantika di armour??... ekceli..kami ni bukan spesies romantik... tapi layann jalahhhh labu..kekekek

Frankly speaking, kat sini macam-macam kita leh buat.. bak kata MACAM-MACAM ADA.. the best thing is..kita rasa sangat macam kat luar mesia... new experience kann... lain laa sikit kali ni kannn UmmiKhayra... xkan asik2 Langkawi..asik2 Cameron Highland... tu bila-bila pun leh pi kann....

So dengan submission contest nih..hopefully Rozy dapatlah hadiah one drop perfume yg disponsor oleh http://one-drop-fragrance-shoppe.blogspot.com/ .. <--towkey dia UmmiKhayra jugakk... ishh.. perfume pun dah nak abih nih... elok sangat laa tu kann... hehehehe

psstt: Mimie aka Mama Shinta..agak-agak nanti leh x jadik tourist guide tuk UmmiKhayra.. heheheh

that's all for now..
Chow Chee Chow....

5 comments:

UmmiKhayra said...

Salam Rozy,

Thank you sebab sudi join.. Hehhehehe Kota kinabalu... teringinnya nak g sana... lepas rozy post pasal ni, lagi2 la terasa nak pi.. EN. suami.. boleh pi ka? :P

Rozy said...

Pergi jangan xpi..
best ooo....

sweetfiza said...

sonotnya....
hhmmm..bila la nak sampai sana ..

kakyong said...

menarik nya... foto2 nyer mengujakan...

rozy,
terima kash vote kakyong, mari ke blog amik award..
http://kakyong72.blogspot.com/2009/07/kakyongs-shoppe-menang-lagi-yayyy.html

Rozy said...

Alamak Kak Yong..makasihh..
pestaim dapat nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...