K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Friday, August 14, 2009

SakitnYaaaaa HaTiku!!

Ni posting aku lepaskan geram... so sapa2 nak baca..baca... kalau xnak or menyampah dengan posting aku nih... sila ke blog orang lain naa...

Awatlaa ku geram bangat nih?
Dengan sapalaa aku geram?

Selama aku berurusan membeli belah kat internet nih... ku TIDAK PERNAH terkena dengan peniaga yang..LEMBAPSS nak pos barang.. MANY EXCUSES..pindah rumahlaa... out stationlaa.. ekcelinya ku xkesah sangat tapi.. X RETI NAK UPDATE STATUS!! <<--- ni yg paling aku bengkek stail xhengat nih... ditambahkan lagi barang yg aku beli nih..ORANG LAIN punya!! tak kaa malu??!!

Kesahnya ku tolong opismate aku beli CD, oopss bukannya COMPACT DISK..tapi CLOTH DIAPERS.. kan sekarang nih bersepah2 orang jual kat tenet kan... DIA ni jual murah.. BABYLAND printed (spongebob apa segala tu) dengan harga hanya RM28. Murahkan... aku kolek beli banyak2 dengan opismate total 13 CDs pecah dua kali deliver..

FIRST TIME.. lambat pos..reason pindah rumah.. ku bersabaq lagi.. SECOND TIME..buat lagik!!! this time outstation..<--adeyy..kali nih ku MEMANG ILANG KESABARAN!!! Plss laaa..kalau dah xleh hantaq tu... informlaa..JANGAN TUNGGU aku lak yg terhegeh2 antaq mesej..antaq e-mail yg xberjawap!!

Tadi receptionist panggil "Anna, ada parcel"..ku ingatkan yg ku beli kat dia.. rupanya dari AMYATIE yg ku baru ja bayaq semalam..rini teruih dapat.. ni baru peniaga yg sebenar.. ni DIA dah ku bayaq since SELASA sampy now xantaq-antaq lagi.. HAMPEH!!!

Kepada DIA yg kalau TERBACA posting sakit ati aku nih... "MANY THANKS!! THIS IS THE LAST TIME I DO BUSINESS WITH YOU!!"

14 comments:

AdwanEncem said...

memetik dari dialog cerita p.ramlee (mentang2 keja kat umah p.ramlee...)

"waaahhh brapa besar dia punya maarrahhhhh"

hehehehehe...jgn marah yang....cool....

Ely Hasrul said...

ya allah cemana meniaga tu.,.

Rozy said...

Lin,

woo hang keja kat umah p.ramlee rr..
xpernah pi lagi sana..

geram beb..xtahan tadi..

now dah coooooll..

Rozy said...

Ely,

hmm... xtaulaa.. dah nasib ku terkena..huhuhuuh

mamanoa said...

wah..ini suda lebey...huhuh,,sabaq no..sabaq..bli brg guna tenet mmg camni..kna tanggung risiko skit kalu tiba hal-hal camni..
mm..hang xnk bgtau ka sapa org tu..mana tau skali aku ter beli kat dia gak..hahaha

Mama Shinta Musraika said...

Rozy.. meh ku tolong 'smackdown' org tu.. nak?

Rozy said...

mamanoa.... adaaaaaaaalaaaa.. hehhehehe
kena bg dia antaq lu barang aku..kang xpasai2 dia hal..hehhe
nanti-nanti ahh..

mimie,

ni ultimate warrior kaa hulk hogan?
hehhe

Hayatie said...

rozy..sabar eh..she better have a good explanation, hopefully..kalau tidak mau gak mu malatopss ni..hihi!

Dayah said...

kita hangin sbb kita pay for the postage fee kan..utk pos laju lak tu..kalu pos biasa, berhari2..kita pun tak kisah...

sabar ye Rozy..mcm2 gelagat peniaga ni

ibu_arifa said...

sabaq yer kak rozy..

jd cam risau plak nk shopping online nih..takut terkena org yg k'rozy marah tu..mintak simpang lah..

Nik Ha said...

tulah risiko beli kat internet kan.for sure kita rekomen tak yah beli dgn dia la kalau lembaps camni..he.he..tumbuh tanduk lak.sy penah kena (nak beli brg let go)tp tak byr lg sbb pindah umah.mmg nak beli kalau boleh urgent tp si penjual ni senyaap je, so bye2 ler.tu tutup pintu rezeki la.peniaga sejati mmg jg sgt2 kepercayaan customer.

fiza said...

Sabo jerlah, sapa org nya rozy? Mana tahu takut ku terbeli ngan dia plak satu hari nnt.

Cerita Cici said...

Macam cici tau je siapa gerangan tu....hehehe...sbb dua-dua ci follow kan.....

Sabar ye akak, jual beli dlm internet ni mmg kena tawakal aje...ci pun penah kena, tp bukan peniaga yg sama la....

Sbb once kita dh bayar, ari2 duk menunggu abg posmen tu...hehehe...

Tapi peniaga pun (pesanan kat diri sndiri), lepas dh dpt payment kna trus proses. sbb tau pembeli tgh tgu. kalau lambat bgtau...

Rozy said...

DIA dah pos dah..siap bg free gift lagik tuk ilangkan marah aku nih.. sat lagi dapat laa kot..

Fiza, Cici..
xpa lahh... xmolah sebba nih kang bisness dia terganggu lak.. kita pun niat nak tolong sesama kita kann..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...