K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Tuesday, August 4, 2009

SOP For No Sew Ring Sling

This entry is dedicated to those who would love to try this simple, easy to make and the most important is cheap ring sling. And to Nik Ha (how I wish you have left jejak here) hope you can follow and understand the instruction.

Step 1: Buy a medium size aluminium ring and sehelai kain batik lepas dengan corak yg diminati..(ku sambar ja ritu..susah toi nak cari kat Kepala Batas nih..)
Ohh..ada yg bertanya nak beli ka mana ring tu, leh beli di
peekaroobaby
@
demoments.net

Step 2: Masukkan kain ke dalam loop ring


Step 3: Letakkan kain dan ring di atas bahu dengan kemas dan tarik kain seperti gambar di bawah. Make sure kain xberpintal-pintal ya..

Demookknyaaa diriku nih..

Step 4: Masukkan the other end of kain batik ke dalam loop ring.

Step 5: Pastu masukkan ke dalam loop ring yg dibawah as shown in Picca dua di atas nih.. (hope u understand..)


Step 6: Tarik keluar gumpalan kain yg terbentuk, using your thumb and finger kembangkan gumpalan tu.. ni penting supaya bila adjust nanti senang..
Step 7: Tarik balik kebawah dengan kemas.. and the sling is ready for your little ones!!!
Oooopss terlupa lak.. last step.. Step 8: Hujung kain yg terlipat kat bahu tu selitkan semula ke bawah ring..
(picca later ya!)

Harap2 clear melear lahh SOP yg ku dah wat ni... Selamat Mencuba...

regards

7 comments:

shakeymirza said...

ricalit
wah bagus la en3 ni..
tapi katne nak cari ring tu..
huk3
buta urop ni..^-^

Rozy said...

shakeymirza,

awak baca balik n3 naa.. i have added the address.

Nik Ha said...

Oh Rozy, thank u so much for this n3 naa.sementara tunggu rozy publish ni ku jegil2 mata duk study kat u tube tu.rasa mcm jadi dah. tapi bila pakai kejap ok kejap tak ok.silap step tak kembangkan kain yg masuk dlm ring tu.rasa boleh follow dah n3 rozy ni.nanti ku torai2 lg dgn ank dara ku itew.cuma ekor kain tu tak jadi panjang, agaknya tak tarik betul2 ya?

Hayatie said...

wah..bagus ni..ku fail try pakai rs yang demo dulu..

sue said...

rozy...
bleh tak tnjuk plak position untk ltk baby... baby sue umur 5 bln.. position cane yg ok??
tingin btol nk berbabywear nih sbb my baby asik nk melekat jek.. ssh nk wat keje pape pn..
dan satu lagi plak sue x konpiden laa.. x reti!!!!! hik333

SlingMeMama said...

to all babywearing mama, join us at malaysianbabyweares.lefora.com for more info, guidance and sharing regarding babywearing.

great entry rozy! step 8 tuhbagus gak kalau put as no.1... as precaution... just in case people overlook ur step8....

Rozy said...

shida,
rozy memang selit kain tu last sekali sebab bila rozy buatkan as step 1, rozy jadik konpius tuk next threading..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...