K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Thursday, October 1, 2009

KiSaH PaGi TaDi - Di KKIA

Rini budak kecik kena cucuk MMR, dah cukup setawun.. klinik kat umah ngah renovation so kami menuju la ke KKIA Parit Buntaq... masa tu dah almost koi 8, hmm... kagum toi nengok staff kat situ kelam kelibut punch card..pastu ku perasan ada pakcik dok tunggu kat depan punch card.. ku ingatkan dia nak monitor sapa yg terlewat...

Tetiba... (taim tu tengok punch machine dah koi 8.02pg)

Sorang kakak nih : Ish..nih silap nih jam nih... kat keta baru 7.59..kat sini dah 8.02.. pakcik.. kena tukaq nih..
Pakcik yg tunggu kat depan tu : Ya ka? Nak tukaq? Hmm...
Pastu xsemena2 kakak dengan sorang staff pompuan lagik dok kalut2 cari pen.. nampaknya depa xpunch tp tulis taim masuk...hmmmmm

Kejadian seterusnya..

Mailaa sorang staff nih dengan baju batik segala (lelaki) nampak cam berpangkat sikit..
Kiranya taim tu lewat rr... pakcik tu pun kalut2 cam nak ubah taim kat mesin punch card tu..
Pakcik : Ni silap nih...nak ubah dak? Nak ubah saya boleh buat (Pakcik tu dah pegang mesin punch card tu)
Org lelaki berbaju batik : Xyah laa...tp dengan senyum2 (<--dia xpunch pun tengok...).. kalau terawai satgi leh balik awai..

Ku and hubby memang gelak tengok gelagat depa...klakarlaaa...
to org gomen yg baca posting nih..ada soklan sikit..
1- akan effect appraisal hangpa ka kalau kad punch kaler merah?
2- memang kat opis gomen still guna mesin punch card yg mechanical tu ka? Ha laa sejak ku keja nih dari dulu lagi opis ku guna yg digital..

Me and Mr Asben wat conclusion yg pakcik tu memang ada kaitan dengan mesin punch card..
and sibek kami xkeja gomen..sebab memanjangggg jaa lambat masuk opis..

Apa2 pun HadiffBolat memang enjoy his visit to KKIA. Tengoklah siap leh men2 tunggang kuda plastik lagik... kena cucuk maintain macho.. misi2 dok puji xnangis ka paa..dia siap leh tengok lagik misi dok cucuk lengan dia.. Baiknyaaa adik nih.. hehehheheheh anak sapa kan..

3 comments:

Dayah said...

oo.menggajikan seroang utk jaga punchkad..?? sama la Rozi..asyik lewat ja Dayah..tapi sbb flexible..takde la istilah lewat ..heheh

Mama Shinta Musraika said...

sib baik opis ku takda punch card!! hahaha..

sue said...

citer punch card su... setahun kt spital sbrg jy pkai yg thumb scan.. pastu bler posting spital bm pkai yg punch card conventional tu.. senget benget jadinya.. now kt kola perlis plak.. da terer.. x senget dah.. hihiii... setahu su punch card x leh merah lebih 3 kali sebln.. tp su pon x sure gk sebenarnya.. MUAHAHHA.. ampes jek aku ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...