K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Thursday, April 15, 2010

KeTiKa uMmI NgAh DrIvE

Apa hangpa bg kat anak hangpa bila hangpa kena drive sorang2 tanpa Mr Asben?

Hangpa ada macam benda kat bawah nih?
or macam nih?Hadiff dah lama tak mo duduk dalam car seat, rasanya sampy dia 10 bulan ja kot..pastu kalau masuk lam car seat dia sure meraung... may be sebab dia rasa tak bebas bergumbira.

Kalau saya kena drive sorang2... Hadiff akan cari keja sendiri..yg pastinyaa pintu mesti berkunci sebab dia suka sangat tarik handle pintu. Kalau Hadiff dapat 'keja' yg dia suka..

Abih berceramok..hatta kupon parking pun boleh menjadi bahan bacaan yg menarik..


Takpaa asalkan dia happy..dan saya tak perlu gundah gulana..



tp jangan ikut macam saya, merbahaya..better anak di letakkan di car seat yg sesuai dengan perkembangannya..

Dashboard compartment keta saya dan Mr Asben memang dah lama kosong.. kalau tak kosong pasti ada yg melayang keluar..

So apa yg hangpa bg anak hangpa buat lam keta kalau kena drive sorang?
Nak tau gak..kot2 ada yg kreatif leh saya apply nanti.

13 comments:

Adlina Husaini said...

wah idea yang sangat menarik untuk perjalanan 3 lane yang tak banyak keta dengan jalan yang lurus..pasti akan ku turuti jejak langkah ini memandangkan aisy pun sudah menunjukkan tanda2 yang serupa =D

Rozy said...

yerlahh tu ina,,

xelok sebenarnyaa.. xleh bawak laju..kekekke

Aishah Megahasz said...

Rozy, my Hadif memang kena paksa duduk dalam car seat sampai sekarang. Kadang-kadang bagi nenen sebotol dia duduk dia. Kadang-kadang bagi dengan buku ataupun patung pooh. Dia leka tengok permandangan kat luar, so tak kaco banyakla.

Kalau Alesya bagi Mr. Bee dia duduk diamla sambil main-main dan gigit2 sampai berlemouih Mr. Bee tu.

Nuroll said...

alamaks.....hadif bolat punyer senyuman....menggoda haaa....segaq....suka auntie N tgk...

salimah said...

sy plk, mmg paksa jer irfan dok atas car seat..bg la coco crunch ker, lolipop ke atau ape yg melekakan..kdg2 nangis jgk..tp klu x 'diikat' nnt die nak dok atas riba smbil nyusu..camner nak drive..

Rozy said...

Aishah,

bila Hadiff dah dapat adik..rozy plan nak letak depa kat belakang ja.. kot ada geng leh laa dok diam2 kan.

Auntie N,
Hadiffbolat suka sengehhh...

Salimah,
kalau hadiff boring dia mula laaa nak dok kat riba.. very the dangerous kann..

Rizziela said...

suka bagi kipas mainan kat Haziq...dia tiup sampai terlelap..

bagi sesuatu yg dia suka & akan belek sampai tak sedar kita dah jauh berjalan...

Rozy said...

Rizziela,

Betul tu..biar dia ralit.. tu yg kena cari pekerjaan tu..

mamanoa said...

hahaha..imran pun da xsuka duk lam car-seat dia..lani aku ltak suh dia berdiri kat seat depan sbelah aku..tp mmg bahaya la..even a ku bawak slow pun imran kengkadang jatuh gak tergolek kedepan...

Rozy said...

noa,

hadiffbolat pun selalu jaa tergolek ke depan belakang..hehhehehe
keta mak2 bolehlaa slow2 kan..hehhe

.Dd LaLa. said...

saya punya cara satu je...pasang CD ngaji adik muhammad kuat2. berhenti la dia menangis dan mengeraskan badan. kalau tak...nak bawak keta pun haru!

Rozy said...

dd,

hmm leh try gak.. cd adik muhammad yg surah mengandung tu ada ja.. hehehhe

hadiff suka betoi bukak radio kuat2..dah biasa kat umah BS bukak radio laoud speaker.

ena said...

rozy..
anakku mmg suka banget duduk di carseat.. dengan syarat... carseat itu sejuk dan kena aircond... lalalala senang ati makcik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...