K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Wednesday, April 14, 2010

sPiCy TuNa MacArOnI n ChEeSe


"Nak masak pa entah malam nih?"
Macam biasa soklan dalam keta on the way balik keja.. hmm..takkan asik2 koteow goreng, bihun goreng..nek muak dah... (incik Asben memang dah lama muak dah..heheheheh)..
Dengan tahap kemalasan yg maksimum, dapatlaa idea dinner yg paling senang dan simple di dunia..

SESI MENGHABISKAN APA YG ADA KAT DAPOQ

Hmm..makaroni lam ties tu dah bertahun dah, cheese belen wat kuih raya tawun lepas ada lagik, tuna pedas leh singgah Haji Zaini beli..

Tarraaa...
dengan skill masak saya yang memang tahap beza langit ngan bumi jika dibandingkan ngan Mr Asben (kalau banding ngan chef wan..memang jadik infiniti laaa), jadiklaa spicy tuna macaroni and cheese... taste minah salleh toi sejak menjak nih...

Cara2 nya..(senang sangat, nak habaq pun malu)

Tumis bawang besar
Tuang spicy tuna
Tuang macaroni yg direbus terlebih dahulu hingga al-dente
Kacau sebentar
Tuang lam loyang pembakar
Sprinkle cheese (saya guna keju parmesan lebihan wat kuih..cam tak beshh sangat...guna cheddar lagik menarik nih)
Masukkan lam oven pada suhu 200 darjah selama 15minit atau hingga semua cheese melt.
Siap untuk dihidangkan..

Persediaan: kurang 5minit
Masa memasak: kurang 30minit

Rasanya..
sedap jaa sebab tuna spicy tu memang sedap... kena laks ngan keju memang i loiikee laaa..

Sekian entry tuk hari ni..

choww..

10 comments:

makcikrehan said...

wehuuu...nampak mantop! merembes air liur acik tawww

Cahaya Kehidupan Airis Arissa said...

sedapnya rozi.... mmg nak masak macaroni arini tp xde idea lg. blh cuba ni

nuyue said...

menarik...
leh laa nuyue cuba buat...

Rozy said...

makcik,
alamak!! makcik lg terrer masak..mayuu aii

airis dan nuyue,
leh cuba..ni versi org penyegan punya masak..hehehhe

Ely Hasrul said...

oii aku dh gatai nk buat neh.. masuk la contest wakakkakaka

Rozy said...

Ely,

aku tengok hang punya contestant power2 laa...
mana aku layak... nanti kena gelak ngan laki aku ja... wakakkakak!!

Eyta @ hotmama said...

sedapnya..bolehlah kita cuba..makaroni feberetku.

kakyong said...

sedap... len kali poske ipoh sket..
ibu 3 anak ni dah makin malas masak...

Melor said...

best je melor rasa. nak buat jugak la

Adlina Husaini said...

erm yummy..t for sharing sis =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...