K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Thursday, May 5, 2011

BaJu UmMi..huhuhu

Alkisah kejadian, this morning when I sent Husna to her babysitter house.
"Laaa..awat Rozy pakai baju koyak?"
"Erk? Mana koyak?" with me looking closely on my t-shirt and noticed that there was a 8cm long cut on the right sleeve.
"Macamana leh koyak ni?..hmm.. heran ni ritu pun ada selai jadik lagu ni"
"Ada la tu sangkut kat mana-mana", said Kak Nomi
I replied, "Hantu paa.. dahlaa ritu orang kat depan tu kata, orang yang duduk kat umah sewa Rozy lani kata berhantu".
Then she added, "Hmm..umah tu memang nampak macam gloomy suram sikit"
Hahahah then story continued towards paranormal activity.. (not that I feel any ghost pun lurking around my house). Despite sometimes, Husna could giggle to the wall for no reason (which baby normally do), we never encounter any X Files incident.
"Takpalaa, Rozy balik salin baju", with dalam hati "Dahlaa aku dah lambat dah ni..aiseyyy".
Reaching home, I told Mr Asben that again another baju was mysteriously terkoyak.
He said "Saya tau sapa yang buat.."
"Nampak Hadiff pegang gunting tadi..tapi saya cek tak nampak pun terkoyak, ingatkan Hadiff tak sempat gunting"
"Oooo Hadiff, pandai lak dia gunting", though a bit ralat but understandable that this totally my fault.
Sapa suruh tinggai gunting merata.
At least it is just an old (BUT MY FOVOURITE) t-shirt, kalau terluka mana-mana kan dah haru (which mr asben may blame me laa for that)

Terima kasihlaa Hadiff suh Ummi tukaq baju..rasanya baju Ummi pakai lani lagi matching dengan tudung baru Ummi.. :p

5 comments:

fisa othman said...

hok aloh Hadiff Hadiff sudah pandai jadi designer pulak ekk...hehehe..

Hana Seman said...

Sama ngan Farish, sekarang ni fasa potong memotong.. Kat dapur memang bagi pisau spread butter tu untuk dia potong sayur... dan beli gunting plastik tak lut tu.. So far ,belum ada lagilah baju yang terkorban.

ramizah said...

hihi...nak gelak boleh kan kak rozy...pandai hadiff...tu mesti tinggal gunting merata2 sebab excited menjahit tu kan?ihihihi

Amiizaa2001 said...

oooo pandai hadif main gunting:)

rubyhanie said...

hadiff..hadiff...kesian ummi... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...