K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Monday, May 16, 2011

m.y.d.i.y.c.l.o.t.h.p.a.d

Another quick project by me..:p
see told you, lately I'm meroyan sewing.
I sew panty liners with waterproof backing so these panty liners are also suitable to be used during light days.

Fabby from top to bottom
Flannel-microfiber-flannel-japanese cotton- flannel-velvet
I used free patterns from HERE.
I printed the pattern then resized it using photocopier.. :p
microfiber layer was cut from unused cloth diaper insert.
velvet is actually from my earlier tak-menjadi-kenyataan project.
I bought 1/2metre of japanese cotton which cost me RM6 only:)
I don't have the snap plier and definitely think of buying one.. or may be just use the small steel buttons.

So what do you think?
Okay tak?
I'm planning to sew several to give away during mom2mom gathering. :)


Chomel tak?

9 comments:

mirah said...

nak jugak..hihi..
comelnya tuh..

Hidayah said...

huhu semangat nak try ni..

ramizah said...

ala sukanya...cantik..dah teracun juga nak berCP pulak! hhihihi

Pah Zarihan said...

nak nak!
tp kalo Sofeya tak baik2 lg cikenpox, aku mungkin la tak pi...kang berjangkit ngan kids lain pulak :((

fiza said...

Nak satu ☺☺☺

Ok lah tu rozy, lpas ni bley buat jenama sendiri.

Latest: BLOGSPOT buat BLOGGER Merajuk

m@Ri@ said...

nak jugak..pos aci..hehe..

Madam Lilly said...

Hi Rozy, bleh buat n jual kat kami2 lah, jual online yer

scudmami said...

Rozy, velvet tu hang letak blkg sekali ek? Mcm itu cp ka? Vevet hang ok x pecah2 ka? Saje tanye sbb aku plan nk wat gak ni.. Good idea psl potong coola mf tu, aku pon ada berlambak, tp kalo x pon, towel pon bleh kn??

Rozy said...

Noli,

ha ah aku letak belakang sekali..
velvet ni tak pecah mcm velvet brand tuuuuutttttttt!!dan macam brand tuuuuuuuuuuut!! laaa... hehehhehe
tp kalau hang kajit velvet hang kena sanwich velvet in between 2 layer of flannel, kalau tak tak jalan..

another veryyy the simple design, (tp kena ada serger)..hang wat style mam***tch.. nanti aku wat tutorial.

towel pun boleh jaa....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...