K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Tuesday, September 8, 2009

MiLkShAkE KoRmA


Dah 2 hari berturut-turut ku wat air nih...
Ni sebab nak UP kan balik yield hasil tenusu ku yg makin lama... makin jatuh..
Dulu senang ja ku pam dapat 6-8oz, now nak dapat 4 oz pun bercinta.. huhuhu ku xsalahkan puasa..walaupun memang ada kaitannya..

Cara ku wat
- 10bijik korma Yusoff Taiyob dibuang bijiknya
- 1 cup of HL milk <-(dah jadi routine minum susu ni since pregnancy lagik)

Blend smpy korma hancoq.. pastu minum..
sedap..tp manis sangat..namun ku gagahi telan jua..

Kesannya..
Now adalaa sikit peningkatannya..tak banyak tp okaylaa..may be sebab baru setat kot..
Wat milkshake ni much better dari nak telan sampy 10bijik korma.. mau terkeluaq balik tu..

Try laa..

4 comments:

Normaliza said...

ku macam terliur tgk milkshake korma mu tu. Nak try gak ah..mana tau menjadi. kalau guna susu tepung boleh ke?

Rozy said...

Bolehh ajer tu..asalkan namanya susu kan.. hehehehe

sue said...

woww... su kna try gk nih rozy.. sbb nk abeskan 5 biji kurma pon da kembang tekak rasanya.. isk33...
thanx for sharing...

nadnye said...

macam best jugak.. milkshake kurma.. akak kalau nak tambah susu mesti makan quaker oat pepagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...