K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Friday, January 8, 2010

[STICKY MODE] CoNtEst - Me and my pet


Salam and Salam Sejahtera,

First time nih, me organize contest (means that contest betul2laa)... a very simple contest as I am a simple person...so xyah pening2 kepala..

We love animal especially those little cute kitty and bunny. Having Momo, Comot, Mr Whiskers, Putih or Angel around us can be advantageous as they can bring in happiness to the household.. well not mention all the health benefits that come from having a pet such as lowering high blood pressure, preventing heart disease and combating depression. So I always encourage my HadiffBolat to play with Kucing (ironically the name of the cat in the photo is Kucing) and also fish which is always ikan Haruan laa since we live in a house beside the paddy field (but ikan haruan is not our pet as they always end up in our kuali).

So without saying too much, here are the
rules an
d regulation tuk join contest nih...

1- Be my follower

2- Link my blog to yours

3- Place the contest banner at your side bar and link back to this contest entry and write a short review on this contest.

4- Upload a photo of your little one (seorang sahaja dalam satu gambar) with your pet(s). BUT since ramai yang xdak pet, you can submit photo of your love one dengan apa2 hiwan pun xpa...

5- Multiple entry is not allowed yer...satu sahaja penyertaan tuk seorang so better choose the most unique photo. Kalau anak lebih dari sorang, hanya seorang sahaja dibenarkan join.

6- Had umur anak from 1 year to 3 years semasa entry ditulis. Updated - umur anak dari 1 tahun hingga 5 tahun..

7- Please write the name and D.O.B of your cute little one (nama panggilan je naa) and not to forget the name of the pet(s).

8- Write something about the pet (s). It can be in english or bahasa or both.

9- Leave your jejak here so that I can terjah your entry..

10- This is NO VOTING contest, Mr Asben and my office mates will be the judges.

11- Dateline 8 January 2010 tengah malam.

Prizes will be updated later...of course something "GREEN" for you to use...

All the Best ya!!!

29 comments:

Hanz said...

Uwaaaa...takdok pet-lah..camno nak join?

Rozy said...

xper..pet org lain pun xper..asalkan dengan haiwan...

kinsyakrn said...

hala..xde pet. pet org lain pon xde. yg hanis ada mr girafe aje..patung!!

MamaAdwanEncem said...

huhuuu Adwan pun tak de pet...

nak ne pinjam pet hadiff la lagu ni...

hadiff bolattttt... meh adwan nak pinjam tucin jap lehhhhhh.....

Ely Hasrul said...

ko kalu dgr cite aku sure ckp aku kejam. papi ade 2 ekor kucing yg aku xkasik masuk umah pas aku bsalin, so sami selalu la main2 ngan dorg disebalik sliding door and curtain hahahahhahahaha. aku suka binatang esp kucing tapi bukan kucing di dlm umah aku. kucing org kat umah org cium peluk naik meja tido sekatil xpe kucing aku di dlm umah aku ko kena duk diam aje kt situ hahhahah xtau ape kena kat aku.

sami? sami suka sume binatang termasuk la yg ganas2 dan yg geli2. nnti aku cuba buat gambar tampal sami ngan polka or jun (weh gambo ngan 2 ekor kucing buleh ka?) hehehe gambar tampal? sungguh unik ko kena kasik aku menang hahahahah

pening ko nk layan aku

Rozy said...

cittt...ko ih ely memang kijaammm... aku tengah bayangkan sami men acik cak dengan kucing papi dia...hehheheheheh

nadnye said...

kalau ngan apa2 haiwan boleh ker? takde pet la..tapi budak2 suka sangat ngan kucing,arnab, tikus, ..
mula2 tu mmg cadang nak bagi pet kat depa tapi pet comes with responsibilty.... kene pandai jaga
kena cari yg xde bulu sebab asma...

Rozy said...

kak nad,

apa2 haiwan pun boleh ajer...
ingat nak kena tukaq laa title nih..jadi

"Me and animal"

MissLina said...

salam... baby mesti umur 1 tahun yer... xleh join... alya lom 1 tahun... hehhehe

Aishah Megahasz said...

Rozy, nak masuk gak :D. Nantila nak kena korek gambar. Kalu tak dak kena ambik lain. Kucing tu memang ada. Hadiahnya something green? Nak CD boleh?

Sitisifir10 said...

Ukk...Uwaiys ada gambar dengan cat n kuda...tapi dia 3 tahun sebulan dah...huhu..arwa? tak berani nak bagi dia naik kuda...so takde gambo dgn pet

Rozy said...

Aishah,

Bolehh ajer ;-)

Pija,

Okes Rozy ubah syarat hingga 5 tahunlahh

Sitisifir10 said...

huih..adekah daku perintisnya??

http://sitisifir10.blogspot.com/2009/12/contest-me-and-my-pet.html

Love Says it All~ said...

MAKEUP CLASS INFO :
DATE: 9/1--->> SHAH ALAM (RM150)
TIME: 10:30 AM-5:30 PM

DATE: 15 & 16 JANUARY ----->> TERENGGANU & KELANTAN (RM250)
TIME: 10:30AM-5:30PM

DATE: 23 & 24 JANUARY -----.>> BRIDAL MAKEUP CLASS (2 DAYS) IN KL (RM500)
TIME : 10AM-5:30PM (FOR BOTH DAYS)

-MAKEUP, LUNCH, CERTIFICATE PROVIDED
-BRING YOUR FRIEND, GET RM20 DISCOUNT PER PERSON YOU BRING

BOOK NOW, LIMITED SEATS!!!!

http://www.eyrarizal.com
http://www.lovesaysitall.blogspot.com
FB: Eyra Rizal / Eyra Rizal Touch

nadnye said...

okay..sebab syarat umur dah tukar ada la gambarnya.. masa uwais 5 tahun

al-qamar said...

kalo nak submit gmbr anak buah dgn pet boleh ke? hehehe!!!

mama said...

Salam...

sy da bt entry untuk contest ni..sudi2 jenguk yer..tq..

http://myfamily-diaries.blogspot.com/2009/12/contest-me-my-pet.html

CatlinaFly said...

umur satu tahun leh masuk?tak dapat la join..my baby baru 9 bulan...tapi kalo penganjur nak tuko syarat ok

mama said...

salam..

sy da update entry contest..jenguk yer..tq..

http://myfamily-diaries.blogspot.com/2009/12/contest-me-my-pet.html

kakyong said...

rozy,

cantik dah blog rozy ni..

selamat bercontest...

anak2 kakyong xde pet, even foto dgn haiwan2 pun takdak..

lagipun ibunya x tahan dgn bulu kucing, jd kami ni memang jenis yg tak mbela apa2 pun... ;)

Hana Seman said...

Nak masuk gak..
Dulu ada amik gambar Farish dan arnab kat Brastagi.. Tapi gambar tu habis musnah sebab lappy hubby kena virus..
Gambar Farish naik kuda boleh? Itu jer gambar Farish dgn haiwan yang ada sekarang ni.

Aishah Megahasz said...

Rozy, ini entry dari Aishah. Beria ambik gambar anak dengan kucing ni tau. Nasib baik tak kena cakar..heheheh..

http://aishah-megahasz.blogspot.com/2009/12/me-and-my-pet-contest.html

Asya said...

salam kenal.. sy dh join contest ni.. jgn lupa terjah n3 sy:-

http://fasyafrina.blogspot.com/2010/01/me-my-pet-contest.html

**bla dh review.. tglkn komen yerr

LisaVsKhusairi said...

dh join..terjah ok...
http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/01/contest-me-and-my-pet.html

Farra Dhelina said...

alowhh tak dpt nk joinn... umr bwh 1 thn tak blh ke??? =|

kinsyakrn said...

last minute punya join..tq. http://kinsyakrn.blogspot.com/2010/01/me-and-my-pet.html

zai kulim said...

dah join..

http://zaikulim.blogspot.com/2009/12/me-and-my-pet8jan.html

sujaihah said...

alaaa.takde pet...senyap je la saya...

diya said...

SALAM..
NAK JOIN JUGAK

DTG JENGAH YER

http://diyalova84.blogspot.com/2010/01/me-and-my-pet-contest.html

TQ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...