K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Monday, January 11, 2010

CoNtEsTaNtS mE aNd My pEt

Thanks to all my friends yg sudi join my simple contest.. I really enjoy looking at your adorable kids and pets.

Here are all the contestants..

1 - Sitisifir10
Nama : Uwaiys
D.O.B : 11 Nov 2006

Bukan saje Uwaiys, Arwa pun sama naik kalau tengok kucing. Bahagian yg plg diorang minat adalah ekor. Korang paham2 je lah kucing ni kalau kita tarik part ekor..ala2 kene gangguan seksual diorang melenting. Time ni kami kutip bg anak kucing liar ni mandi gara2 diorang mandi raya kat longkang depan umah mak saye. Dah mandi lawa2 gi anto kat mak dia nan garang, tak mengenang budi betul!! Buat masa ni, kami takde cita2 lagi nak bela kucing sbb nak waspada dgn bulu dia dan satu hal lagi, umi malas nak basuh CD, apetah pulak kalau najis kucing merata alam kan...hihi...

2-mama


Nama : Irfan..
D.O.B : 12.06.08
Pet name : cepot.. :)
cepot ni dua beradik..dua2 jantan.satu lagi nama zack apron.color putih jgk..cepot ni yg lebih manja dr zack apron..tu yg irfan dok timang2 cepot jer..cepot ni pandai..tak penah 'membuang' merata2..klu terkurung dalam rumah, die pndi ;buang; dalam toilet.klu kat luar die 'buang' kat tmpt yg di sediakan.maknanyer x susah jaga cepot yg baik nih..hehe..cepot suka makan whiskes yg dalam tin mcm sadin tu..ngan ikan goreng..berselera die makan.klu bagi nasi die x brape nak..


3- Aishah Megahasz

Nama: Hadif Syahmi

Gambar ni diambil di Petting Zoo di Lost World of Tambun. Ada banyak pet dekat sini dan cute-cute sangat. Rasa macam nak tangkap bawak balik rumah.


4- Asya
Nickname : Asya
Age : 1 Year++
Pet Name : PooPoo
-----------------
PooPoo adalah salah seekor kucing yang sgt cerdik & manja.. Asal2nya sy ltk PooPoo jauh dr Asya, cz tkut asya pegang bulu kucing (x baik utk kanak2).. Tp tba2 j PooPoo pergi k arah Asya utk bmanja... Trus j Asya tarik telinga PooPoo..
Sbnarnya sy & family sgt2 sukakn kucing,, n sy sendiri sudah membela kucing sejak dari kecik lagi.. Cuma sejak kahwin...n duk rmh sendiri sy x pernah bela kucing.. Tapi, mama sy ada membela 8 ekor kucing skrang.. N kesemua kucing2 sememangnya sdh dilatih n sdah tau dimana tempat utk membuang,, utk minum air.. Sbg seorg y cintakan KUCING... maka byk juga duit dihabiskan utk makanan..( ikan y direbus-spaya bulu kucing x gugur n bulu akn nampak bsinar, friskies, Vaksin-perlu cucuk ubt vaksin mgikut arahan doc & tempat tinggal kucing-sarang)

5-Eryna Raisya

Nama anak : Raisya
D.O.B : 17 Mei 2009
Nama Kucing : COMEL
(disqualified sebab anak umur less than 1 year..just sharing the photo)

huhu..pasal kucing ni ekk...sebenarnya buka kucing kami...kucing jiran jer..tp si comel ni slalu sgt dtg jalan kt umah kami...hemm..myb dia punya tuan xbg makan kot...slalu jer buka pntu dapur terus si comel ni terjah masuk n lepak kt umah kami..maknanyer kami xbrp tau ler sgt nk citer sal comel ni..yg pasti dia jinak n sangat comel......my raisya lak pantang tengok kucing..tmbh2 comel ni lak jinak sesangat n cute ngn bulunyer yg tebal...fuh...mmg ler favorite si raisya bila bulu tebal...blh ler dia pegang n main2 ngn bulu..mcm pict kt atas 2 arr...smpai cm2 skali geram nyer kt comel...actually mmg xsesuai ngn baby bab2 bulu ni..tp nk buat cmner mmg raisya xblh tahan..tang bulu 2 ler dia nk pegang...tp kami akan sntiasa awasi ar takut2 masuk hidung n mulut lak...huhu..tp penah jer raisya ni nk sumbat kaki kucing masuk mulut tp bukan comel arr..isk..isk...okla pasal comel n raisya...

6-kinisyakrin
Hanis lahir pd 12 April 2009
" tak pernah ada pet sebab tak minat..Hanis tak takut pula dengan kucing. Tu nak ikut
stail kucing (acam) duduk.
(disquaified as umur anak less than 1 year... just sharing the photo)

7 - ZaiKulim
Nama:Ahmed Akif Wirdas..
Umur :8bulan
Pet:Cumit
(disqualified as umur anak below 1 year, just sharing the photo sebab anak zai comell sangat)

9- diyalova84

Nama : Hakeem yg bijak
Umor : to be advised by diyalova

Prizes for this contest..

1st prize
Coolababy One size pocket cloth diaper

3 lucky winners
Reusable bags tuk kegunaan harian..


The winners will be announced soon bila sudah dipilih oleh Mr Asben and my ofis mate..
Thanks for joining this contest and stay tune!!!

4 comments:

LisaVsKhusairi said...

huhu..xperasan lak had umur anak..hemm..xper la klu xdpt jd peserta pn..huhuhuhu...tp ada gak org lain yg xpersan kn...zaikulim,kinisyakrin...xperla kn...

Sitisifir10 said...

:) ada uwaiys ku di sana...kalu la dapat itu CD...eehhehehehe...yang pakainya sah2 Arwa

Asya said...

x sabor tggu resultnyer..
smuanya cute2 dgn pets masing2..

diya said...

SALAM..KAK,
SY DAH UPDATE BALIK CONTEST TU YER..
SORI LMBT.. LINE INTENET XBRAPE OK.. LAGI PN LA NI HAKEEM DEMAM..
SORI..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...