K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Wednesday, January 20, 2010

BrEaDmAkEr OoOoOoOoo BrEaDmAkEr

Boss dah bg hint may be dapat lagi bonus bulan 2 nanti... huhuhuhu me tingin sangat nak beli breadmaker (kes xreti uli roti sendiri)... Bila habaq kat Mr Asben, as usual beli ja apa yg berkenan tp jangan jadik cam ritu tepung high protien yg Mr Asben beli sampy expired xguna-guna pun..

So naklaa tanya..kengkawan...
sapa yg guna breadmaker?
apa jenis breadmaker yg anda guna?
brapa reganyaa? (me xmaulaa mahal2 sangat)
apa criteria yg perlu dilihat tuk membeli si pembuat roti ini..

Me dah surf sikit..and found this Kenwood breadmaker yg seems to be easy to operate and the price fall under my budget..
Product Overview
  • Making simple everyday bread couldn't be easier add the ingredients, select the program, enjoy your bread!

  • Unique Rapid Bake button creates an everyday white loaf in just 58 minutes

  • Large, medium or small loaves can be prepared by simply selecting 500g, 750g or 1kg from the menu

  • Select from 12 programs, baking bread to suit your tastes; daily bread, or something more special can be achieved easily

  • Bakes great savoury loaves, white, whole wheat, French, gluten free and packet mixes

  • Satisfy your sweet tooth, making Jams, cakes and a sweeter loaf

  • Bake specialist loaves in your oven after using the Dough cycle, or use the pasta dough setting for meal times

  • With our 15 hour delay timer your bread can be ready just when you need it

  • Push button controls clearly marked

  • Great looking chromed detailing

  • 8 minute power interruption memory restarts your program without needing to start again

  • Clear LCD display with program status

  • 1 hour keep warm function

  • Light, medium and dark crust colour settings

Any suggestion?
Tenkiu

6 comments:

Ely Hasrul said...

menariks

tapi ko nk wat pe? any specific menu?

kalu buat pizza bese aku uli sdr mmg mudah. roti sandwich pon mmg direct dari kilang. jadik bila ko meletak entry sebegini buat nafsu aku terpanggil2 aje..

ko nk buat ape rozy? ko dengki tau.. aku sudah tergoda.. :P

Rozy said...

pizza aku leh lagi uli2..

aku nak wat customized bread..ecehhh... dulu pernah try wat roti sendiri keras nak mampuss.. tu yg teringin nih...

jomlaa kita jadik bakers lak.. ko leh jual roti dari umah..wakakakka!!

Dayah said...

kat umah ni arwah mama punya brand Noxxa.. try la search, taktau bagus ke idak..so far ok je..macik pun ada satu depa beli sama2, makcik ligat dok buat mcm2. kat umah dayah ni ja tak berasap..huhuh

Rozy said...

Dayah,

yg noxxa tu brand Amway... mahal laaa..kalau rega bukan member seribu lebih tu....

Ely Hasrul said...

aku mmg interested sbb bisnes plan aku mmg ade kena ngena nih ahahhaha.. kalu ko dh try bgtau ek..:P

Rozy said...

wokeh...bila ku dah beli nanti (tp cam dah tergediks2 dah nih) aku update kan ko ekk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...