K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Thursday, March 10, 2011

PuDiNg RoTi LaGi

Suka betul buat puding roti.
Yalahh..senangkan main campak2 ja.
Mula-mula ja saya guna sukatan, pastu ikut lojik akal..campur tuan bakar siap.
Sebulan sampai 3 kali buat..kadang2 tu saja ja baru alasan roti dah nak expired..hehehe

Asas membuat puding roti campak
Roti (yang dah nak expired) di sapu butter di kedua2 permukaan dan di potong pat segi.
susun dalam loyang pembakar yg disapu butter
di selang selikan dengan bahan tambah ikut suka eg pisang, kismis, chocolate chips dan sebagainya.
Blender susu segar, gula, sebiji telur dan esen vanilla.
Lepas blender tuang atas susunan roti
Bakar pada 220 degreeC selama 30minit.
Siap

kalau rajin buat sosnya

Susu sejat, gula, esen vanilla, sedikit tepung jagung di masak atas api yg kecil.
Sambil-sambil kacau sehingga kuah menjadi pekat.

Tuang atas puding yg dipotong
dan
Ngapp!!!
Ni saya buat masa gathering Kulim MBW

Ini saja buat sebab roti dah expired

Ni sebab Mr Asben suh try boh pisang..sedaappp

3 comments:

shima said...

saya pun suka puding roti...

Pah Zarihan said...

hihihi aku pun baru buat semlm ...tp version aku pakai susu sejat..nanti aku nak try pakai fresh milk lak

Naza Sulaiman a.k.a Ajasu said...

Rozy, mmg sgt sedap hari tu... tq..tq..tq... ;)

Pah, rajin hang mencuba naaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...