K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Wednesday, June 9, 2010

SeT BeRsALiN

Waktu deliver HadiffBolat, I bought Post Natal set from Amway.



Heard lots of good reviews on this.. but considering I would be a breastfeeding mom, I skippped taking those capsules and knowing that I am not a very committed person on tempek menempek.. so ended up xguna pun.. heeeehee

I sold the set to a very nice momma at Susuibu.com. The entry is HERE.

So, this time. I have choosen my own formula for post natal care set.

Instead of jamu-jamuan, I have chosen confinement set from Shaklee.

Plan to buy those multi vitamin from Arnie kat SINI.

RM100.

Minyak Herbanika and minyak barut from Nona Roguy..which I plan to buy from jamu shop sahaja (save a lot on shipping kan)


Price for minyak Herbanika =RM105
Price for Herbanika barut = RM60

Last but not least

Barut.

I love barut from Amway but I found it to be troblesome to wear it without assistance from someone. Last time, I had my Mr Asben to lilit2 those long tali for 2 weeks (sebab Mr Asben cuti selama tu ja), after that I did not how to wear it by myself. Plus, susahnyaa if dapat nature call, mau terburai kat situ gaks..

Therefore, I plan to use Bengkung Moden.

Not buying, as a super nice momma agreed to lend the bengkung to me.. Yippe!!!!!

Thanks Ayu.
So total RM265 <---alamak!! cam lagik mahal dari set lain jaa nih...
So apa pendapat kawan2, okay ker dengan combination nih?
TYVMIA!!!!
cHOWW
Rozy

10 comments:

nadnye said...

okay dah tu,nona roguy best tau, kalau makan mmg takde masalah sembelit dan rasa lebih segar ..
satu lagi minyak bayi amway pun best

Nak beli NR ker?hari jumaat nie ada massive discount for member thru online...nr2u
shaklee pun okay,

cuma kalau takde jamu okay ker? typical melayu knad nie hehehe

Rozy said...

xtahulaa kak nad.. dulu masa hadiff rozy takut lak nak makan jamu..cam was-was lak... tu yg nak terus tukaq pi multi vitamin ja.

Dd said...

roxy,

kalau nak pi kedai jamu beli nona roguy...use my membership. can get discount.

nanti email kat my email your email add so i can give out the membership number.

beza dalam sepuluh henggit jugaklah per item...

kicikenot@yahoo.com

Rozy said...

Dd!!!!!!!!!
Timakasih *hugs*
nak..nak...

genkimomma said...
This comment has been removed by the author.
genkimomma said...

Thanks, Rozi! ♥

Haa, set NR tue, kalau beli online pon OK. Diorang slalu buat sale murah2 kat online. Dulu, saya beli set NR yang fullset rm360 - tp sbb jadi member online, dpt rm300 ja. Tapi, last2 saya takleh makan pon set tue, cirit birit melampau, plus, anak tak tido semalaman. I guess, my perut tak rasi laa... Tapi (lagi), minyak herbaneka NR mmg superb! :)

- Arnie

Rozy said...

Hehhee..

cepat tul ko ekk arnie.. ;-)

ayu said...

rozy : bengkung tu, ayu pos dalam minggu depan ok tak...nnt sms ayu full name n add rozy ye..rasanya bln ni mmg tak dapat juga balik tpg...huhu...

en suami bz laaa nak siapkan tesis..so, tak pe la..ayu pos guna pos laju la..senang sikit kot..

sama mcm rozy, masa anak pertama mmg pakai set bersalin amway.. pil2 yg ada tu telan juga la... tp, barut dia susah nya nak pakai..mmg kena org tolong..sbb tu masa anak kedua ayu beli bengkung moden tu..

n ayu SOKONG kalau rozy try SHAKLEE utk dalam pantang nnt.. serius, banyak membantu..rozy boleh baca testimonial ayu ttg shaklee di blog ayu ketika dalam pantang... cuma bila dah lama2 tu mula la perasaan "M" menjelma.. hehe.. tapi, masa tu at least baby ayu dah lebih 6 bln, baru ayu slow down skeet vitamin ni..

cuma, ayu prefer makan vit ni klu beli botol laaa..sbb klu trial pack ni, entah la..ada yg bg feedback ok & ada yg sebaliknya..

juz nak share, masa dlm pantang, 2 minggu pertama, ayu makan alfafa 6 biji sehari tau... n 2 minggu lps tu terus up 10 biji sehari sampai la baby berumur 4 bln..tapi, air masak mmg minum byk giler laaa...
lps tu baru slow ke 6biji balik..sbb tu ayu prefer botol lg la... vit2 lain makan mcm biasa..ikut guide yg diberi oleh seller ye..

hasilnya, serius dalam pantang mmg stok susu danial mmg banyak...

ok la, terpanjang la plak...
jgn lupa sms ayu ye..^_^

all the best rozy...

Rozy said...

okes ayu, rozy mesej add naa..

terima kasih.

Rozy said...

DD,

e-mail tu xleh guna laa..
rozy e-mail kat kecikenot @gmail.com, reply kat e-mail masa kita join grup kutu FS dulu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...