K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Friday, March 12, 2010

AiR BeSt!! MuSt tRy....yummeh!!

"Jangan betulkan URL anda sebab blog nih masih lagi R.U.M.A.H.KA.M.I hosted by Ummi to HadiffBolat, future Ummi to 2 children and a wife to Mr Arrie yg pandai masak --so faham sendiriklaa kalau saya xpandai masak yer... dan bukannya blog masakan mana2 chef!"

Yesterday when I was blog hopping tp kali nih kat blogger kaki masak laks.. saya tersangkut dekat blog MatGebu (link ada kat sebelah nih rrr), kagumsss (banyak s means tersangat->plural), terkedu melihat kehebatan nama Jus Jimi Asmara (mentang2 malam jumaat gaks.. oopss sensored okes!), me decided to give a try.. senang bangat laks tuu.. sampy xperlu salin resepi..

Pstt..gambaq xselawo gambaq kat blog MatGebu..kalau tengok kat dia memang mengiurkan..

Resepi (tuk buat 3 mug air nih)
Gula 4 camca besaq
Esen Pisang 3/4 camca besaq

Sunquick oren 2 camca besaq

Warna kaler hijau setitik

Bancuh gula dengan air panas, tambah oren, tambah esen pisang, tambah kaler

kacau-kacau..pastu masuk air secukupnya

Rasa dia..hmmm macam slurpee kaler hijau yg dah cair or macam air F&N yg kaler hijau tuu...
Cubalahhh..ingat ghaya tahun nih leh bancuh ayaq nih..ada kelainan sikit.. rasa macam ayaq mahai pun ada...

sapa laaa yg reka resepi nih...nak ucap terima kasih laa..

kata saya : sayang, ayaq tu kita boh lam cawan lawa-lawa laaa baru cantik amik gambaq
kata Mr Arrie : sayang mana pernah beli cawan
kata dalam hati saya : ha ahh betoi gak semua cawan dapat free beli brg dengan cawan dapat masa kawen..

so akhirnyaa boh lam cawan dapat free beli insuran.

10 comments:

nikhazifah said...

rozy, say bpun suka jalan2 kat blog mat gebu..jeles sbb dia sgt pandai masak..

CatlinaFly said...

mcm best je..terliur la tgk time panas2 ni..

Rozy said...

nikhazifah,
memang pun..kalau masuk blog dia terasa lapaq sangat..

cat,
kkekeke try rr wat....chedappp

Adlina Husaini said...

adeh kak rozy terliuq den

Ammi Sara said...

Mak aih, sedapnye...
marbeles!!

Ely Hasrul said...

aku haus! dh la aku suka slurpee

fisa othman said...

rozy air hijau nie air wajib time raya untuk family fisa...hehehe sedap sgt2 kalau boh ice banyak2...

Rozy said...

Ina,
try rr wat buat ilang terliuq tuh..

Ammi,
yaya mesti suka nanti.

El,
leh masuk lam menu ko ker?hehhe

fisa,
ya ka? Nih yg xsabaq nak ghaya nih..

Pah Zarihan said...

wahh rozy,
mmg nampak best!

tp kat umah tadak esen pisang lak..
kalo tidak mlm ni bleh try teruss heheheh....

Rozy said...

Pah,

rozy pun baru kemarin beli pasai nak try wat ayaq nih laa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...