K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Monday, March 22, 2010

Manalaa nak cari botol susu nih?


Sejak Hadiff dah no more on nenen and EBM, saya dah tukar botol susu Hadiff..yalahh dulu sekali hadap cuma 4oz sebotol X 4botol..lani dah 7oz sekali hadap..since dari setat tahu preggie Hadiff saya ada beli set Tupperware TIWI tu..saya guna yang tu lahh..lagipun masa tu dapat diskaun habis-habisan cuma RM52/set..

Apa yang saya suka pasal botol nih:-
1- BPA Free..guna PP material
2- Wall thickness botol tu tebal dan up to my standard..tak macam botol susu BPA Free yang kat supermarket tu (cap Ana***, cap Pure**) terlalu nipis dan buat saya tak konfiden jaa..
3- Wide neck senang kalau nak masukkan susu tepung dalam botol tanpa tumpah..(me kan cemerkap sikit)..dan saya suka kacau guna camca dalam tu..
4- Wide neck dia fit dengan any standard puting..so puting murah2 pun no hal..no leak.
5- Kaler dia menawan s>..very eye catching dengan neck yg berkaler2 kannn..
6- Warmer dia memang perform abih.... really like it.
7- Kalu rosak leh tukar yg baru..(walaupun amik masa berjanggut gak rr nak dapat replacement)

Cuma yg saya kurang suka adalah..printing dia yg cepat terkeluar..and no warranty for that... (sedeyynyaa..hukhukhuk)

Now it time to change the botol..dah almost 6 months dah guna dan one of the bottles printing dia memang almost vanished!

But the problem is..mana nak cari BOTOL SAHAJA..means me tak mau warmer dah..kalau dapat BODY dia sahaja lagi okeh..

Sapa2 tahu? Please..manalaa tau kot ada tokey2 tepawer kat sini kan...

or ada tak sapa2 nak warmer dia sahaja? But not sure leh ka dak masukkan botol lain dalam tu.. so leh rr saya beli dan devide rega..

Terima kasih na..

5 comments:

Ely Hasrul said...

kat catalog bln nih ade botol dia rozy.. cobak ko tnya tokey tupperware dekat sana. aku xbwk plak brochurenye arinih. lupe bape reganye

Rozy said...

Thanks Elly.

Td ada kontek tokey kat o9 shop tp dia sekali dengan canister.. aku dah xmau beli canister2 nih..dah xtersusun dah kat umah tu..aku nak botol sahaja nih... huhuhu
depa tak juai spare part ka rr?
nak body sahaja lagik menarik.

Adlina Husaini said...

ala..tak dapat nak membantu sebab ina guna avent..

Afne said...

wanitamelayu.com byk tokei tupperware hehe

sila amik award ;)

Dd LaLa said...

rozy, tokey tupperware kat opis dd ni boleh jual botol aje sebab benda lain tu dia boleh jual loose. kalau nak email dd k

kicikenot.gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...