K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Friday, March 26, 2010

HaDiFfBoLaT Nak Jadik Dokter?


Hadiff nak jadik doktor?
Tak tahu lagi..Hadiff masih kecik..
Kalau Hadiff dah besar dan rajin baca buku (belek sebenarnyaa) macam lani..
InsyaAllah...Hadiff boleh jadik doktor..
Ummi dulu malas bab baca-baca nih kecuali baca novel..ngeh..ngeh..
sebab tu Ummi takleh jadik dokter...

Cita pasal stethoscope (another reason pasaipa saya tak jadik dokter..sebab saya memang tergagap-gagap nak sebut nama benda tu... sterrr - tesss - kop!)
Malam kejadian Angah HadiffBolat bg Dakcik nih men dengan benda alah nih...
Angah bagitau rega dia cuma RM10.. haahh!! murah jaa..

Saya ada kejadian tak best dengan benda nih...dah berlaku looooooooooong time ago masa saya wat matrix kat Kolej Mara Kulim dulu.
Kakak saya ada bg kat saya stethoscope nih..saja katanyaaa.. kot-kot leh tanam minat saya nak jadik dokter..
Then kat Kolej tu adalaa macam pentomin pasal kerjaya2 nih... and ada sorang minat nih (pra UTM kot) pinjam laa benda alah tu dari saya..pastu bila mintak balik..xreti-reti nak bagi balik..
So since then saya tak halalkan benda tu dalam simpanan diaa... sebab ingatkan mahal...hehehhehe

So bila saya tahu yg benda alah tu cuma rega RM10... saya..selepas hampir belasan tahun tidak menghalalkan stethoscope tu kat dia..
DENGAN INI TELAH MENGHALALKAN apa yg dia dah wat...
Sibek lagi tahu..kalau saya ingat benda alah tu mahall..entah2 sampai saya mati pun saya tidak akan halalkan.

Sekian repekkan saya tuk hari ini...
Rozy!!!! Back to work!!
Chowwww!!!

6 comments:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

acik slalu sakit hati, dah jumpa pakar dah, tp tak jumpa ubat dia..nnt hadiffbolat jd doctor, tolong2 la research pasal ni eek.

fisa othman said...

aduyaiiii...rozy berbelas tahun sungguh menanti kemaafan mu itu...hehehe...

hadif boleh jadi doktor p kena rajin membaca yer..:)

Pah Zarihan said...

hehehe gud boy hadif...ada gaya2 dah tuu..

mamanoa said...

weii.rm10 ka??laki aku duk bli dkat nk rm100 harga dia..(errr..laki aku nyer kali pink okay...) sbb mak dia yg blikan kat kedai kamal(dpan spital KL)so kna la pakai..

Rozy said...

Auntie Ija,

Tu kena tunggu Hadiff jadik pakar farmasi ubat-ubatan..leh rr wat research..

Rozy said...

fisa,
tu rr berbelas tawun tuu...sibek dah dihalalkan..

pah,
ada gaya kah? hehehe

noa,
betul... kakak ipaq aku cakap... dia kata ada subsidi kerajaan sebab tu murah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...