K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Saturday, May 29, 2010

SeConD ChilD pRePs


I am already passed 8mth pregnancy (time flies really fast ehh!). I just had a chance to buy few stuff for this coming baby..just 3 set of newborn clothes with 2 sets of mittens and socks. Frankly speaking, I do not know whatelse I shud buy. I guess the baby can have the hands down stuff from the brother. Hmm nak beli apa lagik ekk.. Actually I was really tempted to buy all those pinky minky baju yg soooo cute. Though the nurse confirmed twice that the baby will be gegurl but we can't be too sure rite?

So what do you buy for your second child? What else rr? I am soo keeluuuless..

6 comments:

Dayah said...

dah 8 bulan..sat saja kan..emmm..nak beli apa lagi ek..dayah pun tak beli byk ritu...

scudmami said...

Rozy, aku dulu #2, pulun beli sakan... sbb #1 girl, mmg sume baju kaler pink. Bila #2, baru perasan, baju sume kaler pink, ropol2 atau skirt hahah mana la plak #2 mau pakai kannn?? hihihi...
#3 lak, beli beberapa psg je NB size, yg lain2 sume dr abang & kakak..
lagipon, baby cepat besar.. buang karen je banyak2 nnt tak sempat pakai hahaha..

sonot nye ada baby.. yea yea...

Hanz said...

Rozy..bestnyer dengar kengkawan prepare stuff for new arrival..take care ya..

Rozy said...

Dayah,

tu rr.. dah xtau nak beli apa.. dah kuaq nanti adalaa tu kann.

norley,
xpa kita sepp kat situ spy leh spend kot lain kann.. (beli BW stuff macam ko laa).

Hanz,
bila nak join?

Hana Seman said...

Rozy,Hana time 1st scan nampak girl, excited nak gi soping baju girl, tapi asyik tertunda.. last2 scan confirm boy, terus tak jadi nak soping.. tapi sempat gak soping 2,3 lai baju 2 hari sebelum bersalin..

ayu said...

rozy,

ayu plak mmg beli sikit2 je utk 2nd baby..wpn scan tak nampak, tak berani la nak beli baju warna pink2 ni..so, beli la baju 3-4 pasang warna putih n biru je.. n ada gak beli set sarung tangan n kaki sikit...pakai pun tak lama kan.. tup2 keluar boy juga..mmm, boleh la pakai baju abg je..senang...^_^
tapi utk 2nd baby ni ayu lebih suka pakaikan danial rompers je...tah la...suka sgt2...so, byk baju jalan2 dia rompers je..kalau sejuk, pakaikan tight..hehee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...