K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Wednesday, September 8, 2010

PrOjEk bIsKuT RaYa LaGi

Me likeyyy biskut arab... sedap dengan rasa macam susu susu sikit..Actually anything that has to do with susu..I loiikeeee sangat sangat... Owh..In fact I have a special moments with biskut arab... I was baking biskut arab in 2008 when I started to turun darah and delivered HadiffBolat 2 days after that. And guess what, I could only eat Biskut Arab during Hari Raya as it doesn't contain egg. HadiffBolat was born on the 30th Ramadhan / 30th September while me was on the 22th Syawal / 30th September <--sebok gak tu nak canang-canang.. So this year, I baked biskut arab again..thanks to Kak Yong who has shared the recipe in her website. So kalau nak makan, kena buat sendirilaaa..lgpun senang bangatlaaa cara buat dia and gerenti jadik.

TADAAAAAAAAAAAAAAAAA......
It just not me nak buat kaler-kaler, original colour is enough as long as the taste is gooooooooood!
And instead of using castor sugar for garnishing I used icing sugar so less sweet.


As usual thanks to my loyal photographer Mr Asben..rajin stay up tunggu biskut siap.. *hugs*

5 comments:

Hayati said...

percaya tak, kak yati tak pernah buat biskut ni? Bila kyati nak buat saja, ada saja orang yang bagi.Bukan sikit, banyak pulak tu. Selalu macam tu.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

My hubby pun suka biskut ni.
Selamat hari Raya ! Maafkan salah silap yer..

ApasH said...

Saya pon ske le jugak. Mmg senang nk buat. Ske bau harum minyak sapi..tapi tahun ni tak sempat nk buat plak..

Selamat hari raya!!

Rozy said...

hahaha k yati,
rozy buat kuih yg senang2 jaa..

eliss,
Selamat Hari Raya to you too!!

Apash,
same goes to you!

kakyong said...

wahh.. dah siap biskut arab rozy.. apa lagi biskut raya yg dah siap buat.??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...