K.A.W.A.N-K.A.W.A.N.K.U

Friday, September 3, 2010

KuIh rAyA TaWuN InI

pic dapat dari pakcik google

Tahun lepas, saya memang bersemangat waja tahap gaban nak wat kuih raya. Tak percaya? Baca kat SINI.

Tahun ini, hmmmm...sesangatlaaa takdak moodnyaa... mood dah ke laut Cina Selatan gamaknyaa...

Awat rr? rasa-rasanya..
1- sebab kami dah pindah balik duduk dekat dengan umah family, both side lak tu ->almaklumlaa kami kawen sedaerah ;-)
2- Mak mertua dan mak saya dah tiada, so cam tak behh sangatlaa..dulu saya selalu main masak-masak wat kuih dengan mak dan adik saya.
3- since parents saya dah takdaa.. all my siblings nak raya umah in laws dorang dulu..entah tahun hari ke brapa nak balik kampung.
4- dengan ada si Husna yang masih teshik molekss, agak-agak leh dak saya bersungguh-sungguh wat kuih raya?
5- dan last sekali punya alasan yang agak munasabah gaklaaa.. kuih kat supermarket yg RM12/50biji pun sodap gakkk.. dah pernah beli sebalang tart nenas..surprisingly finger kaki tangan semua licking gooooood.. <--tp malangnya bila kami return balik ke Tes**, tart tu dah habisss..huhuu

tapi apa-apa kena wat gak sejenis dua yang simple-simple, rasa macam tak raya ja kalau tak wat kuih raya...ya kahh? mm ingat nak wat cornflakes madu tuuu, sebab anak buah suka sangat makan..dulu sekali hadap jaa...sukakan kalau tengok orang makan bersungguh-sungguhkan..

dan sesungguhnyaaaa..memang teruja baca blog orang2 yang dah setat wat kuih raya... ceq terliuqq nih...

pst:- kalau Mr Asben baca n3 ni mesti dia cakap.. haa tu bila nak belajaq masak lauk-lauk raya plak..hehehehhehe... tak sampai seru lagi laa sayang... kekekkekek

4 comments:

Farra Dhelina said...

kt tak buat pon sis..mmg beli je..malas tahap dewa hehe

Dayah said...

bila mak tadak, mmg cam tak besh..dayah pun tunjuk je rozy..kalau surau kami, mcm2 kueh adaaa...

Pah Zarihan said...

rajinn nyaa...aku plan aritu nak buat sendiri gak...tp uhh susah, satg ada yg terjun dlm tepung aku....

Hayati said...

kyati dah buat tapi tak sempat nak upload la. Malangnya biskut kyati kali ni x dak rupa. tak tau tak kena tang mana. maybe sebab mood masih belum stabil kot.sakit belakang lagi ni.kyati nanti masuk blog ya. tapi dijamin sedap. nanti mai ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...